GlykoSpiti

GlykoSpiti

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Shabby Chic... Ρομαντισμός και κομψότητα, μέσα από το φθαρμένο και παλιο.


Shabby σημαίνει φθαρμένο, παλιό... chic σημαίνει κομψό. Shabby Chic είναι ο συνδυασμός τους... κάτι το φθαρμένο και ταυτόχρονα κομψό!
Η τάση ξεκίνησε από τη Μεγάλη Βρετανία. Το όνομά επινοήθηκε από το περιοδικόThe world of interiors τη δεκαετία του '80 και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στις Η.Π.Α τη δεκαετία του '90

Ιδανικό για εξοχικές κατοικίες και όχι μόνο, έχει πολλά κοινά με το country και το ρομαντικό στυλ.
Τα έπιπλα...

Παλιά και αντίκες, αναπαλαιωμένα ή παλαιωμένης όψης έπιπλα.Η επίπλωση μοιάζει παλιά, χρησιμοποιημένη και φθαρμένη, χωρίς απαραίτητα να είναι, συνήθως σε λευκό ή μπεζ χρώμα, αλλά και παστέλ αποχρώσεις. 

Αν έχετε χρόνο, διάθεση και φαντασία, μπορείτε να δώσετε εσείς παλαιωμένη όψη σε έπιπλα που ήδη έχετε. Το shabby chic είναι έντονα συνδεδεμένο με την τάση του "φτιάξ' το μόνος σου" ή αλλιώς DIY, που είναι, πλέον, πάρα πολύ διαδεδομένη.

Τα ξύλινα, τα μπαμπού και τα έπιπλα από σίδερο είναι χαρακτηριστικά του shabby-chic décor.
Θυμίζει αγγλική και γαλλική εξοχή και αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς!

Η διακόσμηση...

Το shabby chic δεν περιορίζεται μόνο στα έπιπλα, αλλά επεκτείνεται τόσο σε διακοσμητικά αντικείμενα, όσο και στη διαμόρφωση των υπόλοιπων χώρων του σπιτιού, όπως π.χ. κουζίνα και μπάνιο αλλά και εξωτερικού χώρου. Καθρέφτες και κορνίζες με σκαλιστή μπορντούρα. Κουτάκια ρομαντικά, ενθύμια και λουλούδια.

Τα υφάσματα...

Η τάση λατρεύει τις δαντέλες, το τούλι, τα κεντητά σε μπεζ και απαλό ροζ και υφάσματα με floral λεπτομέρειες, στις κουρτίνες, στα μαξιλάρια, στα σεντόνια, το πάπλωμα ή το κουβερλί του κρεβατιού.

Τελευταία πινελιά...

Στους τοίχους βάλτε παστέλ αποχρώσεις σε γαλάζιο, πράσινο, μπεζ και ροζ. Μια ωραία ιδέα ειναι η ταπετσαρία, η οποία θα δώσει ένα πολύ ρομαντικό και ξεχωριστό στυλ στο χώρο σας!

Ακολουθεί Shabby Chic φωτογραφικό υλικό για να πάρετε πολλές ιδέες για τον δικό σας χώρο!!! 










                   


















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου