GlykoSpiti

GlykoSpiti

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Τραπεζαρία. Ζωντάνια και ανανέωση τώρα!


Στην τραπεζαρία γράφονται ιστορίες! Είναι το μέρος που μαζευόμαστε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, όταν έχουμε την ευκαιρία, για να φάμε και να συζητήσουμε, να δεχτούμε καλεσμένους για μια πιο επίσημη βραδιά, να γιορτάσουμε ένα ιδιαίτερο γεγονός, κλπ. 
Ναι, είναι αλήθεια, ότι ο χώρος της τραπεζαρίας είναι συνώνυμος με την επισημότητα και τις πιο ιδιαίτερες περιστάσεις της ζωής μας και αυτό μας στερεί, δίχως να το καταλαβαίνουμε, την ευκαιρία να τον απολαύσουμε ακόμα περισσότερο και να τον κάνουμε κομμάτι, και μάλιστα αγαπημένο, της καθημερινότητάς μας. Ας δοκιμάσουμε, λοιπόν, να του δώσουμε όμορφη ενέργεια και ζωντάνια, με μερικές απλές κινήσεις!

  • Διαμορφώστε το ύφος της διακόσμησης, ώστε να ταιριάζει με το υπόλοιπο σπίτι, π.χ. ρετρό, μποέμ, αντικέ κλπ. 
  • Μπορείτε να αξιοποιήσετε μια παλιά τραπεζαρία, φτιάχνοντάς την στα μέτρα σας ή κρατώντας την ως έχει ανάλογα με την κατάστασή της.
  • Παίξτε με τον τοίχο-φόντο της τραπεζαρίας, κάνοντας μια αλλαγή στο χρώμα ή βάζοντας μια ωραία ταπετσαρία. Μπορείτε να στολίσετε τον τοίχο με έναν μεγάλο πίνακα, ή με καθρέφτες, ή με διακοσμητικά πιάτα από υλικό ταιριαστό με το ύφος της διακόσμησης, κλπ. 
  • Αντί για καρέκλες ασορτί, κάντε εναλλαγές στους χρωματισμούς ή πρωτοτυπήστε με πολυθρόνες. Εναλλακτικά, βάλτε καλύμματα στις ήδη υπάρχουσες καρέκλες σας, έτοιμα ή με ύφασμα της επιλογής σας, για να το ράψετε. Έτσι, και το στυλ ανανεώνετε και προστατεύετε από τη φθορά τις καρέκλες.
  • Στολίστε τη με μερικά αξιοπρόσεκτα αντικείμενα που έχετε, όπως έναν δίσκο με κρυστάλλινα ποτήρια και μια καράφα, ένα βάζο οικογενειακό κειμήλιο, μια πιατέλα ή οτιδήποτε άλλο σας ταιριάζει, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσετε τίποτα
  • Δώστε μια μαγική αίσθηση χρησιμοποιώντας κατάλληλα τον φωτισμό. Κρεμάστε πάνω από την τραπεζαρία έναν αριστοκρατικό πολυέλαιο ή ένα καλόγουστο φωτιστικό, πάντα σε μεγάλο μέγεθος, ώστε να κάνει τον χώρο πιο ζεστό και "πλούσιο". Αλλιώς κρεμάστε δύο τρία πιο μικρά. Ακόμα μια πρόταση είναι οι απλίκες και ο κρυφός φωτισμός, ιδιαίτερα εάν υπάρχουν εσοχές, θα δοθεί μια πολύ ατμοσφαιρική αίσθηση.
  • Ένα στρωμένο χαλί ταιριάζει πολύ και δίνει ζεστασιά αισθητικά, αλλά και λειτουργικά τους χειμερινούς μήνες. Προσέξτε το μέγεθος, ούτως ώστε, να υπάρχει περιθώριό και οι καρέκλες να "πατούν" πάντα πάνω στο χαλί, ακόμη και τραβηγμένες.
  • Αν σας προβληματίζει το μέγεθος του τραπεζιού, να ξέρετε ότι στους μικρούς χώρους η καλύτερη επιλογή είναι η κυκλική τραπεζαρία, ενώ στους μεγάλους τα πάντα είναι ταιριαστά.


Να θυμάστε ότι η φαντασία και το καλό γούστο αναδεικνύονται επάξια ακόμα και μέσα από τις χαμηλού κόστους επιλογές και, βέβαια, από τους έξυπνους συνδυασμούς των όσων ήδη έχουμε στο σπίτι!























































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου