GlykoSpiti

GlykoSpiti

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Υπόθεση δάπεδο! Χαλί, ξύλο ή πλακάκι; Τί και πώς να επιλέξεις.

Μια σημαντική επιλογή, που όμως δεν χρειάζεται να σας αγχώσει. Είτε πρόκειται για τη νέα σας κατοικία, είτε για την ανακαίνιση του σπιτιού που ήδη μένετε, χρησιμοποιήστε αυτά τα tips-κλειδιά και επιλέξτε απλά και εύκολα το κατάλληλο στιλ δαπέδου για οποιονδήποτε χώρο μέσα στο σπίτι σας.

- Κάντε μια λίστα με τα δωμάτια που θέλετε να φτιάξετε το καινούργιο πάτωμα, είτε είναι ένα δωμάτιο είτε ολόκληρο το σπίτι.

- Μετρήστε το κάθε ένα δωμάτιο ξεχωριστά. Κάντε το εσείς ή ζητήστε τη βοήθεια κάποιου επαγγελματία, ειδικά εάν υπάρχουν εσοχές, καμπύλες στα τοιχώματα, παράγωνα ή περίεργα σχήματα κλπ. Θα πρέπει να έχετε ακριβείς μετρήσεις

- Μελετήστε καλά τα υλικά, τα σχέδια και τις τιμές της αγοράς, ανάλογα με τις ιδέες και τις επιθυμίες σας.

- Φτιάξτε τον προϋπολογισμό σας. Ορίστε μέχρι πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε συνολικά ή για κάθε δωμάτιο, ανάλογα με το τι σας διευκολύνει. Έχετε τον πάντα στο μυαλό σας και προσπαθήστε να μην παρεκκλίνετε.

Και τώρα είναι ώρα για το πιο σημαντικό βήμα. Η ώρα της επιλογής. Χαλί, ξύλο ή πλακάκι;

Χαλί: ιδανικό για όλους τους χώρους του σπιτιού. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε μοκέτα. Κάνει τον χώρο πιο ζεστό, αλλά χρειάζεται πάρα πολύ εντατικό καθάρισμα, ώστε να δείχνει πάντα όμορφο.

Ξύλο: επίσης "ζεστό" και φιλόξενο. Μια πιο ρουστίκ άποψη, που μπορεί να ταιριάξει τόσο σε παραδοσιακούς όσο και σε μοντέρνους χώρους. Θέλει προσοχή, στο να μην χαραχτεί, στην επιλογή των κατάλληλων καθαριστικών και στην συντήρησή του.

Πλακάκι: "ντύνει" τα μπάνια και τις κουζίνες των περισσότερων σπιτιών. Διατηρείται εύκολα καθαρό και είναι μια πρακτική και σχετικά φθηνή επιλογή. Φροντίστε, όμως, να περαστούν καλά, να έχουν καλή ποιότητα και να φροντίζετε την αποφυγή ραγισμάτων ή σπασίματος, π.χ. αν σας πέσει κάτι βαρύ επάνω κλπ. Να έχετε πάντα στοκ πλακάκια για τυχόν αντικατάσταση.

Και πάμε στο τελικό και πολύ δημιουργικό βήμα που είναι η επιλογή των χρωμάτων και των σχεδίων στο δάπεδό σας!
Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός στην διακόσμηση, ψάξτε σε περιοδικά ή online για ιδέες και εμπνευστείτε!

Και, βέβαια, να θυμάστε ότι η καλαισθησία και η όμορφια του πατώματος, μεταφέρεται σε ολόκληρο τον χώρο.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου